αρχικήbooksσυγγραφείςεπικοινωνίασύνδεσμοι

Φαίδωνας ο ξεχωριστός μου αδερφός

Φαίδωνας ο ξεχωριστός μου αδερφός

 Ο Άρης παίρνει αγκαλιά και σφίγγει δυνατά το μαξιλάρι του. Τα δάκρυα
του τρέχουν σαν δυνατή βροχή στα μάγουλα του.
 ".. Γιατί δεν μου δίνει κανείς προσοχή, γιατί δεν με αγαπάνε; Όλοι
για τον Φαίδωνα ενδιαφέρονται... Όλα ανήκουν στον Φαίδωνα, ακόμα και ο
παππούς και η γιαγιά; Γιατί να είναι έτσι ο Φαίδωνας... ούτε να παίξει
μαζί μου δεν μπορεί. Γιατί να μην είναι σαν τους άλλους αδελφούς;
Νιώθω τόσο μόνος μου...μακάρι να μην τον είχα αδελφό." Λέει χαμηλόφωνα
ο Άρης .

Συγγραφέας: Ελενα Η. Τασιοπούλου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Αποστολάτος
Εικονογράφηση: Δημητρής Καραντινόπουλος
ISBN: 978-960-99579-7-7
Έτος έκδοσης: 2014

13 Μέρες Ακόμα

13 Μέρες Ακόμα

Όλες οι πληγές που έχουν μείνει στην ανθρώπινη ψυχή εισέρχονται στην ψυχή μέσα από τις ίσιες σηράγγες. Δεν έχει σημασία που μένει κάποιος γιατί η ανάγκη για συμπόνια της ψυχής καθώς και η αίσθηση προστασίας και ευτυχίας είναι όλα κρυμμένα στις ίδιες ανάγκες. Μπορεί να είσαι ένας ιθαγενής που ζει στο δάσος ή μια γυναίκα επιχειρηματιας στην τουρκία. Η συσσωρεμένη πικρία που εξαφανίζει την εσωτερική γαλήνη η συχνή εξαπάτηση και τα λάθη, όλα πληγώνουν ένα σημείο: την Ψυχή!

Συγγραφέας: Andrea And (Ayşenur Yazıcı)
Μετάφραση απο τα τουρκικά: Σεμπνέμ Αρσλάν
Επιμέλεια μετάφρασης: Παναγιώτης Αποστολάτος
Ηλεκτρονίκη σελιδοποίηση: Δημήτρης Καραντινόπουλος
Σχεδιασμός εξωφύλλου : Δημήτρης Καραντινόπουλος
Φωτογραφία εξωφύλλου: Σεμπνέμ Αρσλάν
ISBN: 978-960-99579-8-4
Έτος έκδοσης: 2014

Τρίτο μνήμα αριστερά

Τρίτο μνήμα αριστερά

Τι σχέση μπορεί να έχει μια αιγυπτιακή μούμια με ένα σύγχρονο έγκλημα; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας εγκληματικός εγκέφαλος διατηρημένος σε γυάλα; Γιατί μπορεί κάποιος να μη θέλει γωνιακό μνήμα και τι σημασία έχει ο τρόπος που θα είσαι ντυμένος στο φέρετρο; Ο Χάρης καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία του φίλου του, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση. Όλα ξεκινάνε από ένα νεκροταφείο και καταλήγουν σε ένα άλλο, ενώ πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας δολοφόνος ο οποίος δείχνει προτίμηση στις εξωτικέςεγκληματικές μεθόδους. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που περιηγείται με ανάλαφρα στοχαστική διάθεσηστους τρόπους και τα έθιμα ταφής ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς.

Συγγραφέας: Έρικα Αθανασίου
ISBN: 978-960-99579-6-0
Έτος έκδοσης: 2013
Cover design: Uğurcan Ataoğlu
İllustration: Meriç Karabulut

Ο Άρης, δεν φοβάται το σκοτάδι

Ο Άρης, δεν φοβάται το σκοτάδι

"Θα σου πω ένα μυστικό: όταν ήμουν και εγώ σαν εσένα μικρός, φοβόμουν το σκοτάδι, πάρα πολύ" "Ναι, μπαμπά; Αλήθεια;" ρωτάει έκπληκτικος ο Άρης. "Αφού εσύ είσαι μεγάλος και δυνατός!" "Κάποτε ήμουν κι εγώ μικρός " απαντά ο μπαμπάς. "Όλοι κάτι φοβόμαστε, σιγά-σιγά όμως μεγαλώνουμε και γινόμαστε φίλοι με τους φόβους μας και τους αγαπάμε."

Συγγραφέας: Έλενα Η. Τασιοπούλου
ISBN: 978-960-99579-4-6
Έτος έκδοσης: 2012

Καθημερινές Πολίτικες Ιστορίες

Καθημερινές Πολίτικες Ιστορίες

«...Τα θέματα τού συγγραφέα είναι καθημερινές, απλές ανθρώπινες καταστάσεις: οι κοινωνικές αλλαγές, η μοναξιά των γηρατειών, η συνειδητοποίηση ότι όλα περνούν γρήγορα, η παραδοχή ότι η δόξα και η ομορφιά δεν είναι παρά εφήμερες στιγμές, η αποδοχή του διαφορετικού, η αλληλεγγύη, τα παιχνίδια του έρωτα, τα παθήματα εκείνου που συγχέει τον εγωισμό με την αυτοπεποίθηση. Τούρκοι, Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι συνθέτουν τον καμβά της κοσμοπολίτικης Κωνσταντινούπολης και των ατόμων με ιδιότητες.(...)

....Ανθρωπιά, τρυφερότητα, λεπτή παρατηρητικότητα, ατμοσφαιρικότητα, λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις των ολοκληρωμένων χαρακτήρων είναι μερικές από τις αρετές της γραφής του Ντενίζ...(...)Οι καθημερινές, Πολίτικες και όχι μόνο, ιστορίες του Ντενίζ μας ανοίγουν ένα παράθυρο στη «γειτονιά» μας και μας φέρνουν κοντά σ' ένα κόσμο που είναι τόσο κοντινός μας, αλλά συγχρόνως και τόσο άγνωστος. Διαλύουν ψευδαισθήσεις που μας κρατούν ομήρους σ' ένα κόσμο που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, δέσμιους προκαταλήψεων και λανθασμένων προτύπων. Αξίζει να τον γνωρίσουμε. Τα οφέλη θα είναι ποικίλα.»

Χρύσα Σπυροπούλου

Συγγραφέας: Deniz Kavukcuoglu
ISBN: 978-960-99579-0-8
Έτος έκδοσης: 2011

The Last 13 Days

The Last 13 Days

Είμαστε άνθρωποι!
Μέχρι τώρα είμαστε έξι δισεκατομμύρια!
Γιατί πάντοτε συναντάς τους λάθος ανθρώπους και γιατί πάντα είσαι ο ποιο άτυχος;
Λέγεται ότι ανά τον κόσμο, 30% των ανθρώπων υποφέρουν από κατάθλιψη. Τα παράλογα περιστατικά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Γιατί; Εάν δεν χρησιμοποιήσεις την δύναμη μέσα σου, οι φόβοι σου θα σε κατακτήσουν. Μην θυσιάζεις την «ελεύθερη» πλευρά του πνεύματός σου στην ηττοπάθεια. Ποιος μπορεί να σε κοροϊδέψει περισσότερο από τον εαυτό σου;
Έχουμε ιδιοφυίες, αγγέλους, δημιουργούς, ανώμαλους, πλούσιους και ανθρώπους που πεινάνε…
Αυτοί που βομβαρδίζουν μια ολόκληρη πόλη σε μια νύχτα, αυτοί που χτυπάνε ουρανοξύστες με ένα αεροπλάνο, αυτοί που πετσοκόβουν παιδιά είναι κάποιοι από μας…
Αυτοί που ξυπνάνε ένα πρωί και με απόλαυση σκοτώνουν ολόκληρη τη φαμίλια τους, που καρφώνουν τα κεφάλια των κολλητών φίλων τους και επίσης αυτοί που ζούνε κλειδώνοντας τους αγαπημένους τους στο κελάρι βασανίζοντάς τους, είναι κάποιοι από μας επίσης.
Ζεις με αυτούς τους ανθρώπους, τρώμε στο ίδιο εστιατόριο, τραβάς το ίδιο καζανάκι και δουλεύουμε στο ίδιο γραφείο. Ένας από αυτούς ίσως να είναι το αφεντικό που πληρώνει το μισθό σου! Ή ίσως είναι ο διπλανός γείτονας ή ο εραστής σου;
Είναι πιθανό να τον ξέρεις ως «λίγο παράξενο» ή «νευρικό»… Ας φανταστούμε τώρα ότι αγαπάς έναν από αυτούς πάρα πολύ. Που θα έφτανες για αυτήν την αγάπη; Οι παρανοϊκοί ζουν ανάμεσά μας. Ζούσαν σε κάθε αιώνα. Ποιος τους βγάζει εκτός ελέγχου; Πόσο πολύ μπορεί η φύση να παίξει παιχνίδια με τον ανθρώπινο νου και εγκέφαλο; Στο τέλος αυτής της νουβέλας θα θυμηθείτε κάποιον γύρω σας, και τότε θα ανατριχιάσετε… καλή τύχη λοιπόν!
Παρά όλα αυτά, πως μπορούν δυο «μοναχικοί» άνθρωποι, διψασμένοι για αγάπη να μείνουν μαζί; Σε περίπτωση που η συναισθηματική διαταραχή είναι ένα θέμα τι κάνουν;. Αυτή η νουβέλα γράφτηκε για να σου θυμίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να «ελπίζουμε». Διάβασε τον 'δραματικό' έρωτα του Ercan και της İnci και ίσως κάποιες απορίες βρουν την απάντησή τους.
Ενώ η εμπιστοσύνη σου στην πραγματικότητα μειώνεται και η συνεχής κατάσταση του άγχους, της ντροπής, της αναποτελεσματικότητας και της ανασφάλειας για το μέλλον σε στοιχειώνουν, έχεις σκεφτεί ότι ίσως είσαι και συ παρανοϊκός χωρίς καν να το καταλάβεις; Ποιος άραγε σε έκανε έτσι; Η ζωή είναι ένας ύπνος, πεθαίνοντας ξυπνάμε, δράσε νωρίς και ξύπνα πριν πεθάνεις…

Συγγραφέας: And Andrea
ISBN: 978-960-99579-0-8
Έτος έκδοσης: 2011


Αγορά

Child Bride

Child Bride

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία από τη Μέση Ανατολή του 1900… Γνωρίζεις πόσες γυναίκες υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες πρέπει να περνούν τη ζωή τους σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις αποφάσεις άλλων ανθρώπων, παρόλο που δεν το θέλουν, σαν σκλάβοι! Πρέπει να ζουν με αυτόν τον τρόπο; Ίσως να είσαι κι εσύ έτσι! Μέχρι πότε κάποιος θα πρέπει να παραμείνει σιωπηλός και μέχρι πότε είναι δυνατόν να μην επαναστατήσει; Πού βρίσκεται το όριο της υπομονής; Πόσο ψηλός μπορεί να είναι ο τοίχος όπου στηρίζονται η συναίνεση και η αφοσίωση;

Η Μπεντριγιέ, ένα εύθραυστο «κορίτσι-γυναίκα», είναι το αποτέλεσμα συνεχών λαθών που συνέβησαν ξανά και ξανά, εδώ και πολλούς αιώνες. Αυτή είναι μια αληθινή ζωντανή ιστορία. Πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, στην περίπτωση που θα γινόταν η δεύτερη σύζυγος ενός σημαντικού σαραντάχρονου άνδρα, και ειδικότερα αν η πρώτη σύζυγος έχει την ίδια ηλικία με τη μητέρα του κοριτσιού; Αν δεν γνωρίζεις πόσο πολύ θα καταπονηθεί κάποιος από τον υπαρξιακό και σαρκικό βιασμό του περασμένου αιώνα, θα το πληροφορηθείς με το τέλος αυτού του βιβλίου.

Η Μπεντριγιέ ζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. «Κορίτσια-γυναίκες» υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπήρξαν πριν εκατό χρόνια και ακόμα υπάρχουν. Ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος και η απαράλλαχτη ζωή τους πολύ βαριά. Η ανθρώπινη ζωή δεν υφίσταται μόνο στην Αμερική και την Ευρώπη, αλλά και σε πολλές χώρες των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζεις καν. Τα αφεντικά μετατρέπουν παιδιά σε γυναίκες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ακόμα και μέχρι το θάνατό τους.

Η ιστορία που διαβάζεις τώρα, γυρίζει πίσω στο 1911. Μια αληθινή ζωή! Εκατοντάδες ίδιες ιστορίες συμβαίνουν κάτω από κολοσσιαίους βράχους, χωρίς να το ξέρεις. Θα ήθελες να το γνωρίζεις; Τότε γύρνα τη σελίδα και ανακάλυψε τα κομμάτια ενός κόσμου που δεν έχει φτάσει καν στο 2000. Το κλάμα είναι ελεύθερο! Όμως τα δάκρυά σου δεν θα αλλάξουν την παράδοση. Δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα..

Συγγραφέας: And Andrea
ISBN: 978-960-99579-1-5
Έτος έκδοσης: 2011

Ο Γάμος

Ο γάμος

«Το κορίτσι δεν του απάντησε. Έβγαλε ένα μικρό μαχαίρι από την τσέπη του φουστανιού του και διάλεξε ένα από τα ξεκοιλιασμένα καθίσματα όπου η ζώνη ασφαλείας είχε μείνει ανέπαφη. Την έκοψε, τράβηξε το κομμάτι και το ακούμπησε κάτω. Μετά ξέχωσε κι ένα κομμάτι ιμάντα από τα μπάζα. Τον ένωσε με τη ζώνη κι έφιαξε ένα μεγάλο σκοινί. Με τη μια του άκρη έδεσε το εξαπτέρυγο από το κοντάρι του και με την άλλη τη μέση της. Άρχισε να το σέρνει. Σκάλωναν στα μπάζα τα φτερά του εξαπτέρυγου, έσκιζαν φουστάνια, διέλυαν σκελετούς, σκόρπιζαν κόκαλα. Το κορίτσι δυσκολευόταν, μα έσφιγγε τα δόντια και τραβούσε με όση δύναμη είχε, όργωνε τη στάχτη με τα φτερά των σεραφείμ.»

Συγγραφέας: Θανάσης Σκρουμπέλος
ISBN: 978-960-99579-5-3
Έτος έκδοσης: 2011
Αγορά

Έτσι έπρεπε να γίνει...

Έτσι έπρεπε να γίνει...

Η Νιόβη πνίγεται από τους ρυθμούς της ζωής που ζει. Δουλειά, έρωτας, φίλοι, συγγενείς, όλα είναι γύρω της αλλά η ψυχή της έχει άλλες ανάγκες. Αποφασίζει, χωρίς κανέναν φαινομενικά ουσιαστικό λόγο, να τα αφήσει όλα πίσω της και να αφεθεί στα χέρια της μοίρας της. Φτάνει στη Σίφνο μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα. Πού θα μείνει, πώς θα συντηρηθεί; Η συγκατοίκηση με τον εαυτό της μοιάζει τρομακτική, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει όσα για χρόνια απέφευγε. Τι θα συμβεί όταν μέσα στην Άνοιξη θα πρέπει να ανοίξει την καρδιά της στη ζωή και στα συναισθήματα για πρώτη ουσιαστικά φορά;

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
ISBN: 978-960-99579-3-9
Έτος έκδοσης: 2011
Αγορά

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ

 

Συγγραφέας: Άννα Ανδρέου
ISBN:
Έτος έκδοσης: 2016
Αγορά

Η ΚΕΜΕΝΤΖΕ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

KEMETZE

"....Tώρα, σε αυτές τις μέρες που είναι τελευταίες μέρες του καινούριου αιώνα, η γλώσσα του ομιλείται από μια μειονότητα και αυτοί προτιμούν να μιλάνε τη γλώσσα τους μόνο μεταξύ τους και προσέχουν να μην ακουστούν από άλλους. Επειδή στη χώρα που ζει τώρα, βλέπουν με κακό μάτι αυτούς που μιλάνε αυτή τη γλώσσα, επειδή δεν ξέρουν τι είναι ακριβώς και τους βλέπουν σαν ένα επικίνδυνο τέρας, όπως το μυστηριώδες τσακάλι που είχε δει και χάσει τα χνάρια του. Αυτός μιλούσε την ίδια γλώσσα από τότε που άνοιξε τα μάτια του σε αυτό τον κόσμο. Τραγουδούσε, έγραφε, δημιουργούσε πολλά έργα και χάριζε πάρα πολλά καλά στην ανθρωπότητα με αυτή τη γλώσσα..." Στα ελληνικά και το τελευταίο βιβλίο του Ομέρ Ασάν ο οποίος είναι γνωστός για το βιβλίο του με τίτλο “Πολιτισμός του Πόντου” το οποίο απαγορεύτηκε στην Τουρκία και ο ίδιος σύρθηκε σε δίκη.

Συγγραφέας: Ομέρ Ασάν
ISBN:
Έτος έκδοσης: 2016
Αγορά

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΑΤΑΤΟΥΡΚ και ο πρέσβης ΕΝΙΣ ΜΠΕΗ

KEMETZE

"....Ενώ ο Ενίς μπέη διορίζεται αστραπιαία στην Τεχεράνη, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν εν μέσω μιας ενδιαφέρουσας διπλωματικής κινητικότητας. Η ελληνική πλευρά θα έθετε το εξής αίτημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στον αρχιτέκτονα του θετικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, τον Ενίς μπέη. Η Ελλάδα δεν εκπροσωπούνταν διπλωματικά στο Ιράν. Ωστόσο, στη χώρα ζούσε ένας ικανός αριθμός Ελλήνων. Μέχρι το 1934 τα προβλήματα των Ελλήνων λύνονταν με τη βοήθεια της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Κατόπιν του διορισμού του Ενίς μπέη στην Τεχεράνη, η Ελλάδα απευθύνεται στην τουρκική πρεσβεία των Αθηνών, αλλά ταυτόχρονα και στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμέσου της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα (Ankara) και ζητά επισήμως όπως ο Ενίς μπέη παρακολουθήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Ο Ενίς μπέη φθάνει στην Τεχεράνη στις 11 Ιουλίου. Έπειτα από οκτώ ημέρες η τουρκική πρεσβεία στην περσική πρωτεύουσα ανακοινώνει στην ελληνική πλευρά ότι ανέλαβε τα καθήκοντα του εν λόγω αιτήματος. Με αυτόν τον τρόπο ενώ ο Ενίς μπέη θα παρουσίαζε τα διαπιστευτήριά του στις 14 Αυγούστου στον Σάχη Ρεζά, παραδόξως, είχε αρχίσει ήδη να υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα.

Συγγραφέας: Ενίς Τούλτσα/Enis Tulça
ISBN:
Έτος έκδοσης: 2016
Αγορά

ΈΚΤΟΡΑΣ

KEMETZE

"..ο Έκτορας με αργά βήματα πηγαίνει και κάθεται μόνος του στην άκρη της λιμνούλας και αρχίζει να κλαίει...πετάει μικρές πετρουλες μέσα στο νερό...βλέπει τον εαυτό του να καθρεφτίζεται σαν το πιο μικρό μυρμηγκακι του κόσμου..."Δεν αξίζω τίποτα, Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά "...λέει δυνατά και θυμωμένα...χτυπώντας τις κεραίες του..."Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε σε αυτο...!!!!

Συγγραφέας: Έλενα Η. Τασιοπούλου
Εικονογράφιση: Ρένια Μεταλληνού
ISBN:978-618-82476-3-5
Έτος έκδοσης: 2017
Αγορά